»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?

ses kartı sorunları:

Yazdı:  31 May 2009 03:26
Selam benim bi sorum olacaktı ses kartım C-Media CMI8738/C3DX Audio Device, 5+1 ses sistemi almayı düşünüyorum acaba bu kart 5+1 destekliyor mu yani sorunsuz bi şekilde çalıştırırmı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Yazdı:  31 May 2009 11:41   Son düzenlenme: osman
http://www.cmedia.com.tw/img/cmi8738_photo.gif

http://hovyo.com/ebay/audio/cmedia/8738-6ch/8738-6_1_lg.jpg

Resimde yazdığı gibi 5+1CH destekliyor.

Detaylı bilgi almak için şuraya bakabilirsin.
Yazdı:  31 May 2009 18:42   Son düzenlenme: osman
selam ben bilgisayara yeni format attım ses driverlarını hepsini yükledim ses çalıyormuş gibi görünüyor ancak ses gelmiyor hoparlörün doğru çalıştığından ve doğru yere takdığımdan eminim anakart modelim ECS P4M800-M7 YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM !!! şimdiden teşekkürler
Yazdı:  31 May 2009 21:05   Son düzenlenme: ertug001
Ses kartımda şöyle sorun var pc yi kapattıktan sonra belli bir zaman sonra actığımda...

Ses aygıtında bir sorun olduğundan Windows Media Player dosyayı yürütemiyor. Bilgisayarınızda bir ses aygıtı yüklü olmayabilir, başka bir program tarafından kullanılıyor veya doğru çalışmıyor olabilir.

Bilgisayarı Yeniden başlat yapıyorum bu sorun ortanda kalkıyor.Ben hep bu şekilde 3 aydır kullanıyorum.Bu sorunu nasıl çözebilirim.ses kartı arızalı olsa yeniden başlattan sonra neden düzeliyor onu anlamış değilim biostaki ayarlardan olabilirmi arkadaşlar
Yazdı:  31 May 2009 22:59   Son düzenlenme: MerT000
sa benimde ertugun dediği gibi bir problemim var pcde sesler ilk açışta çıkmıyor reset attıktan sonra sesler çıkmaya başlıyor kontrol ettim sesler çıkmayınca ses denetiminde ses aygıtı yok diyor sesler çıktığındaysa aygıtı yazıyor aygıt yöneticisinde de aynı şekilde sesler hiç çıkmasa bişey demiyecem ama bi çıkıo bi çıkmıo ne biçim bişey bu bi çözümü var mı?lütfen yardım ses aygıtım realtek ac97 audio ben bide driverdanmı diye üstüne bi kere realtek audio HD kurmuştum HD olan yüklenmiyor hata verip duroyor iptalde edilmiyor daha öncede 2 kez driver yükledim 2kez yüklediğim için mi acaba lütfen yardım şimdiden teşekkürler...
Yazdı:  01 Jun 2009 20:28
sayın Admin osman bey lütfen sizden yardım bekliyoruz ne yapmak gerekiyor.ses kartınımı değişitirsek yoksa biyos ile olan bir ayarmı.
Yazdı:  03 Jun 2009 00:25
seLam ben format attım ama pcmin ses kartı driver oLarak yükLenmedi modelimi VPU-Z adLı programa göre yaptım şunLardır:Marka: Mercury ModeL:KT400-8235 Chipset VIK KT400(VT8377) yardımcı oLun Lütfen ses soLuk yok ya
Yazdı:  03 Jun 2009 12:31
sg-81(sis661fx-964l)  ana kart modeli format attıktan sonra ses gitti bulamadımda drviveri....
Yazdı:  03 Jun 2009 20:52
sis661fx driver adresinde var.
Yazdı:  03 Jun 2009 20:54
ogan:

kt400 driver adresinde driverlar var.
Yazdı:  08 Jun 2009 11:22   Son düzenlenme: osman
anakart model: sg-81 (sis661fx-964l)

chipset: sis661 fx   

onboard dediler senin ses kartı ya ben bilgisayarcıya format attırdıktan sonra ses oluyor kendim atıyorum gidiyor ses kartı kasada değil nasıl ses çıkıcak bu bilgisayardan ya...
Yazdı:  08 Jun 2009 12:45
ekran kartı asus radeon x550
xp professional
ses kartı arıyorum sımdıden tessekurler
Yazdı:  08 Jun 2009 21:52   Son düzenlenme: ozgur
ses kartı istiyorum demişsin ekran kartının modelini vermişsin.
Yazdı:  08 Jun 2009 22:27
ne yapmalıyım ses kartı cd sı yok onun ıcın program lazım
Yazdı:  09 Jun 2009 08:50
chipset ve ses driver dosyalarını sırayla sistemine kurman gerekir.
Yazdı:  09 Jun 2009 09:38
ana kart modelım asus p5b
Yazdı:  09 Jun 2009 19:58
selam ben bilgisayara format attım formattan sonra bi müzik açtığımda ÅŸu yazıyodu  Ses aygıtında bir sorun olduÄŸundan Windows Media Player bu dosyayı yürütemiyor. Bilgisayarınıza yüklü bir ses aygıtı olmayabilir, baÅŸka bir program tarafından kullanılıyor veya doÄŸru çalışmıyor olabilir.
ne yapmalıyım pek anlamamda bilgisayardan sad
Yazdı:  09 Jun 2009 20:03
bu arada cpu-z de baktım manufacturer boşdu modelde K7VM2 diyor yardım edin hiç bir şey anlamadımsad
Yazdı:  09 Jun 2009 22:01
Alıntı:
ana kart modelım asus p5b

bir üstündeki mesaj senin içindi
Yazdı:  09 Jun 2009 22:20   Son düzenlenme: ozgur
emre, K7VM2 driver adresinde tüm driverlar var.

sırayla hepsini yükleyebilirsin
Yazdı:  10 Jun 2009 20:17
benim ses sorunum var lütfen yardımcı olabilirmisniz
birden bire ses gitti laptobumda cooklu ortam ses denetliyicis yuklu deÄŸil diyo 
anakart:dell computer corporation
model:04Y212
Chipset:intel i855gm gme
southbiridge: 82801DB(ICH4-M)
yardımlarınız için şimdiden cok tsekkürler
Yazdı:  11 Jun 2009 08:19
Bilgisayarının altında modeli yazar, modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışırız.

Örneğin: DELL Latitude d500 gibi.
Yazdı:  11 Jun 2009 20:21
ArkadaÅŸlar vista sp1 yüklü casper bilgisayarımda onboard ADS instant HDTV PCI ses kartı var fakat bilgisayarı açtığımda devreye girmiyor ve ses ikonuna tıklayınca yüklü ses aygıtı yok mesajı görünüyor. Bazen de normal çalışıyor bilg. açıp kapatınca yine aynı sorun oluyor. Aygıt yöneticisinde ses kartında ünlem iÅŸareti var ve tıklayıncada bu aygıt baÅŸlatılamıyor (kod 10) yazıyor.Driverı güncelledim,ses kartını kaldırıp tekrar kurdum yazılımsal sorun yok gibi fakat ses aygıtı neden baÅŸlatılamıyor bulamadım. Bugün bilg. açtığımda ses kartı normal çalıştı, aygıt yöneticisine baktığımda realtek high defination audio adıyla bir aygıt daha göründü (ses çalışırken),sanırım bu aygıt bilg. açılırken baÅŸlayamıyor ve bu nedenle yüklü ses aygıtı yok mesajı veriyor.Acil yardımlarınızı bekliyorum ÅŸimdiden teÅŸekkürler (Ana kartım: Foxconn  Model: P4M900-8237A)
Yazdı:  12 Jun 2009 20:00
p4m900 driver sayfasındaki driveri yükleyip öyle dene.
Yazdı:  13 Jun 2009 13:54
merhaba arkadaşlar.benimde bir ses sorunum var.format attım fakat hala aynı sorun söz konusu.ses sürücüsünü cd den yüklerken bir hata veriyor.(Bu hata: Driver not found ! Reboot your system, and run this setup again.)internetten indirdim yine aynı sorun söz konusu.yardımcı olabilir misiniz ?

Anakart
Manufacturer:Winfast
Model:760GXK8MC

yüklemeye çalıştığım ses sürücüsü: soundmax
Yazdı:  13 Jun 2009 17:38   Son düzenlenme: ozgur
şurada güncel driver var. onu bir dener misin

bir de bios da ses açık mı onuda bir kontrol etmelisin.

Son olarakda, zipli dosyayı masaüstüne bir klasör içine aç, mesela klasör adı ses olsun.

sonra

driver nasıl yüklenir başlıklı yazıda osman abinin ikinci mesajına göre sorunlu ses driverının masaüstündeki klasörü göstererek güncellemeyi dene.
Yazdı:  13 Jun 2009 23:16
saol arkadaşım sorunu hallettim.sorun biostaymış.açtım biostan sesi ve sürücü sorunsuz yüklendi grin_1 tekrar teşekkürler...
Yazdı:  16 Jun 2009 14:09
arkadaşlar ben bad directsound 'driver' ı bulamıyorum. bilen arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.
Yazdı:  24 Jun 2009 21:05   Son düzenlenme: osman
Sorunun böyle bişey mi?
http://img231.imageshack.us/i/hataarl9.jpg/
Yazdı:  26 Jun 2009 21:19
ethernet kartı sorunu
osman abi yaklaşık 1 saatir yazılarınızı okuyorum çok güzel açıklama yapıyorsunuz banada yardımcı olurmusunuz acaba?hocam benim ethernet kartım:VIA Rhine II Fast Ethernet adapter.ne yaptımsa hiçbir siteden indiremedim acaba yardım edebilirmisiniz??
Ana Sayfa