»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?

ses kartı sorunları:

Yazdı:  07 Mar 2009 13:47
slm ben format attıktan sonra bilgisayarın sesi bozuldu internetten indirdim ama olmadı yani yapamadım yardımcı olur musun acaba ? realtek high definition audioconfusedconfusedconfused
Yazdı:  09 Mar 2009 18:30
osman abi ya ben bilgisayarıma format attım daha sonra dreverleri yükledim fakat şimdi ses çıkmıo ses kartımda sorun vardır diye ses kartı indirmeye çalıştım oda yanlış indirmişim sanırım olmadı bana yardımcı olurmusn şöyle bi hata alıyorum..
Ses aygıtında bir sorun olduğundan Windows Media Player bu dosyayı yürütemiyor. Bilgisayarınıza yüklü bir ses aygıtı olmayabilir, başka bir program tarafından kullanılıyor veya doğru çalışmıyor olabilir.Osman abi senin verdiğin anakart modelimi öğrenmek için proğramı indirdim
manufacturer  nvdıa
model nf-mcp61 
lütfennnnnn
Yazdı:  10 Mar 2009 00:01   Son düzenlenme: osman
Windows Xp için mcp61 driver dosyaları:

Duygu;

Chipset Driver
Ses Driver
VGA Driver bunları sırayla sistemine kurman gerekiyor.
Yazdı:  10 Mar 2009 17:55
OSMAN ABÄ° ANAKART MODELÄ°NDEKÄ° CHÄ°PSET NVIDIA
Yazdı:  10 Mar 2009 20:35
Alıntı:
OSMAN ABÄ° ANAKART MODELÄ°NDEKÄ° CHÄ°PSET NVIDIA

Yani?

Benim verdiğim driverları kurdun mu?
Yazdı:  11 Mar 2009 19:06
mrb benim bilgisayarımada diğer ark.gibi format atıldı seskartını algılamıyor birde bilgisayarımı ilk açtığımda siyah bir sayfa açılıyo "f1"e basıp çıkabiliyorum bilgisayar en az her açışımda 5-6 kere yeniden başlatıyor kendini ilk açılan sayfada da hard diskle ilgili sorun olduğu yazıyor galiba ne yapmam gerek yardımcı olursanız, bilgisayar terimlerini tam bilmiyorum ama izliyceğim yolu anlatırsanız sevinirim...
Yazdı:  11 Mar 2009 21:10
kuralları okumadığınız için, izleyeceğiniz yoluda bilemezsiniz...
Yazdı:  21 Mar 2009 01:03   Son düzenlenme: osman
selam, Teşekkürler herşey için...
Yazdı:  21 Mar 2009 20:53
Ses kartım sound max..

Sorun winamp tıkladığım zaman aynı problem oluyor.error code 88780078 Bozuk direct x sound sürücüsü lütfen uygun sürücüleri yükleyin yada ayarlar bölümünden başka aygıt seçin yazıyor.

Sound maxı tekrar yüklemek istiyorum fakat cd yi taktığım zaman tanımıyor? neden olabilir osman bey.

Ana ses yerine girmeye çalışıyorum..Etkin karıştırıcı aygıtı yok diyor.Karıştırıcı aygıtı yüklemek için denetim masasına gidin önce yazıcılar ve diğer donanımı sonra da donanım ekleyi tıklayın yazıyor.

Bir de ana ses simgesi alt tarafta gözükmüyor.

sound max sildim fakat yinede işe yaramıyor yardım ederseniz minnettar olurum. :(
Yazdı:  21 Mar 2009 21:05
Bu arada iÅŸletim sistemi windows xp professional 1981-2001 service pack 2..
Yazdı:  21 Mar 2009 22:45
Öncelikle burada yazılanları okuman lazım.
Yazdı:  23 Mar 2009 13:09   Son düzenlenme: rko1907
S.a Osman kardeşim,Laptopdan ses kartı dosyasını oyun sanıp silmiş abim denetim masasını açıp ses aygıtlarına girdiğimde ses aygıtı yok diyor.

Anakart modeli

Manufacturer:Ä°ntel Corporation
Model:MPAD-MSAE Customer Reference B

Allah razı olsun grin_1
Yazdı:  23 Mar 2009 18:25
slm bilgisayardan pek anlamam ama benim sorunum bilgisararıma film izlemek için cd attımda görüntü var ses yok bütün cd degil dvd de yapmıyo mesala neden olabilir bide netten vidyo izlerken görüntü var ses yok müzikte ii dinleniyo tek film izlerken vcd ama yardımcı olursanız sevinirim
Yazdı:  25 Mar 2009 12:05
osman bey:
benım pcdde windows\system32\config\sytem die bi sorunum vardı acılmıyordu.bende bunu kurtarma işelmyle cozdum.bazı seylerı tekrar yukledım ama anakartın oldugu cdyı bı turlu yukleyemıyorum.innstal olmuyor.ve simdi pcden ses gelmıyor.işletım sistemi xp home.
anakart PCPartner RC410MS7/RC410LMS7
ses kartı Aygıt Tanımı    Tür
Realtek ALC655 @ ATI SB450 - AC'97 Audio Controll

yarımdlı olursan   cok mutlu olucam

saygılar
Yazdı:  25 Mar 2009 21:56
slm benimde ses kartı sorunum var osman beyin bilgilerini takip ettim benim anakartın    modeli  MS-7043, manufacturer MSI, chipset VIA PT880, windowsXP yardımcı olursanız sevinirim ÅŸimdiden teÅŸekkürler
Yazdı:  26 Mar 2009 18:02   Son düzenlenme: emilio
selam osman kardeş ben pc ye format attım ses çalışmıyor ms-7255 v2.0 ne yapabilirim yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkrler
Yazdı:  26 Mar 2009 19:48
anakart modeli:HP Pavilion dv4254EA Notebook PC
yardımcı olursan çok sevinirim
iÅŸletim sistemi:windows vista home basic 32bit
Yazdı:  26 Mar 2009 19:56   Son düzenlenme: emilio
abi chıpset drıver ses drıver indirdim çalıştır diyorum error veriyor bunun sebebi ne acaba.
Yazdı:  27 Mar 2009 00:11
MS 7255 Driver sayfasındaki sürücüleri mi yükledin ve ne hatası alıyorsun.?
Yazdı:  27 Mar 2009 00:46   Son düzenlenme: emilio
evet abi yüklüyorum ama bileşenlerden bitanesi eksik diyo VİA_HD_XP_64_MB bunu yüklerken hata veriyor yani çalıştır ması için çift tıklıyorum setup exe ye ama bunu veriyo
Yazdı:  27 Mar 2009 14:39   Son düzenlenme: emilio
osman abi ben hepsini sildim sen bana yardımcı ol tekrardan yapayım Micro-Star MS_7255 V2.0 model bu nasıl yapacağımıda yazarsın abi bende uygularım şimdiden teşekkür ederim.HE bide abi mayıs ayında hülya ya yardım etmişsin baktım model aynıydı ben ordan indirmiştim drıverleri ama aynısıydı.MS 7255 Drıver sürücülerini yukarda verdiğin sayfadan deniyorum olmuyo indirmiyo yani
Yazdı:  27 Mar 2009 21:45   Son düzenlenme: osman
önce xp sp2 kur.
chipset ve ses driver dosyalarını setup ya da install dosyalarını çalıştırarak sisteme tanıt. Bu aşamada hata vermesinin önemi yok.

Sonra chipset ardından ses driver dosyasını Driver Nasıl Yüklenir başlıklı yazımdaki ikinci mesajıma göre sistemine tekrar kur.

Öncelikle chipset driveri sisteme tanıtmayı unutma!
Yazdı:  28 Mar 2009 02:19   Son düzenlenme: emilio
sad osman abi xp sp2 kurmuyor...verdiÄŸi hata
__Kur,bu sistemin Service Pack sürümünün uyguladığınız yükseltmeden yeni olduğunu algıladı.Bu güncelleştirmeleri yüklemenize gerek yok__

ben yinede tekrardan ilk önce chipset sonra ses driverini yükledim yine ama yok abii yine ses yokksad
Yazdı:  28 Mar 2009 15:01   Son düzenlenme: osman
Sisteminde sp2 zaten var olduğu için kurmamıştır.

Ses driverı kurduktan sonra yukarıda bahsettiğim yöntemle (sürücü güncelleştirme ekranı) ses sürücüsünü tanıtabilirsin.
Yazdı:  30 Mar 2009 16:34
merhaba benim ses sistemiyle ilgili bi sorunum var ne yaptıysam düzeltemiyorum sesle ilgili hata veriyo
iÅŸletim sistemi:xp
anakart modeli:P4PE2-X
anakartın içinde bulunan driver ları yükledim olmadı format attım yine düzelmedi hiç ses yok pcde yardımcı olursanız cok sevinirim
Yazdı:  30 Mar 2009 20:50   Son düzenlenme: osman
yagmur;

Sistemine bunu kurabilirsin.

Sorun devam ederse, yükleme işlemini Driver nasıl yüklenir başlığındaki ikinci mesajıma göre güncelleme yapmalısın.
Yazdı:  30 Mar 2009 23:11
osman bey teşekkür ederim ama onların hepsini yaptım driver yükleniyor sonuna geldiginde su yazı cıkıyor
Driver not found!Reboot your system and run this setup again. sizin gösterdiginiz şekilde indirdim denedim yine aynı oldu ayrıca hiç bir yerde soru işareti veya ünlem de yok hata nerde anlıyamadım
Yazdı:  31 Mar 2009 14:32
selam ben bilgisayarıma format attırdım yanlız ses kartı driveri olmadığı için yükleyemiyorum pc hakkında pek bilgim yok siteyi okudum ve ordan anakart bilgilerimi buldum

Manufacturer: ASUSTek Computer INC.
Model: P5VD2-MX

gerçekten yardımcı olabilirseniz çok sevinirm şimdiden teşekür ederimconfused
Yazdı:  31 Mar 2009 21:04
P5VD2-MX Driver bunları sırayla kurup, sesi tekrar dene.
Yazdı:  04 Apr 2009 21:17
selam
isletim sistemim windows xp realtek ac 97 i kurdum ama yinede hata verdi
anakart modeli;ecs p4vxad+
simdiden tesekkürler
Ana Sayfa