Admin Offline
|
Yazılar: 3640
Katılım tarihi: Jan 2006
|
Şimdilerde balıklar satılırken ayıklanıyorda olsa, size balık ayıklamada kolaylık sağlayacak bir püf noktası veriyoruz.
Balık ayıklamaya başlamadan önce ellerinizi musluk altında ıslatıp nemlendirin. Daha sonrada ellerinizi tuza bulayıp, balık ayıklamaya başlayın.
Artık balıklar elinizden kaymayacak ve elinizdeki balık kokusu daha çabuk çıkacaktır.
Elinizde hala balık kokusu varsa, bir limonu ikiye bölün ve bir parçasıyla ellerinizi iyicene ovun.
Balık yaptığınız tavayı ve balıklı tabakları öncelikle kesinlikle sıcak suya sokmayın!
Sıcak su, kokuların tava ve tabak üzerine sinmesine neden olur.
Balıklı eşyalarınızı önce soğuk sudan geçirin, sonra sıcak su ile yıkama yapın.
|