Admin Offline
|
Yazılar: 3640
Katılım tarihi: Jan 2006
|
Mükemmel omletin püf noktası:
Omlet yaparken dikkat etmemiz gerek en önemli özelliklerden biri asla 6 adetten fazla yumurtayı aynı anda kullanmamanızdır. Yumurtaları çok az yağlı tavaya döktükten sonra dairesel olarak tavanızı sallayarak tavanın kenarlarına yapışmasını önleyin. Hatta kusursuz bir omlet yapmak istiyorsanız omletinizi elektrikli ocak yerine gazlı ocakta yapın.
Berrak et suyu piÅŸirme:
Daha berrak et suyu elde edebilmek için etinizi pişirirken suyunun içine daha önceden mikser yardımı ile kar haline getirilmiş yumurta akını ekleyin. Et suyunuz köpürdüğünde de kaşık yardımı ile kenarlardaki köpüğü toplayın.
FesleÄŸen lezzeti:
Yemeklerinize hem güzel bir görünüm, hem de lezzet katmak için fesleğen yapraklarını 3-5 dakika az yağlı tavada çevirin ve yemeğinize ekleyin.
Tarçın:
Tatlılarınızın lezzetini arttırmak için kullandığınız çubuk tarçını bir bıçak ile iki ucuna kesikler atarak aromasını ve kokusunu daha iyi bırakmasını sağlayabilirsiniz.
Kabak kabuÄŸu:
Sadece çok iyi yıkayarak, kabuklarını soymadan kullanabileceğiniz kabağı eğer soyacaksanız da çok ince soyun. Soyduğunuz bu kabukları daha sonra şekil vererek mezelerinizi süsleyerek güzel bir görüntü saylayabilirsiniz.
Haşlanmış bezelye:
Bütün sebzelerin tersine bezelyeyi suda haşlamak yerine buharda pişirmeyi deneyin. Böylece rengini ve vitamini kaybetmeyecektir.
Peynir Fondü:
Peynir fondü yapmanın en önemli kuralı sabit bir hızda en az 8 dakika karıştırmaktır. Böylece hem homojen hem de topaklanmayan bir karışım elde etmiş olursunuz. Bunu bir el blenderinin yardımıyla kolayca halledebilirsiniz.
YeÅŸil Fasulye:
Yeşil fasulyeleri haşlarken yeşil rengini koruması için yapacağınız tek şey pişerken tencerenin ağzını kapatmamak.
Kestane kabuÄŸu:
Kestaneleri haşladığınız zaman kabuklarının çabuk soyulmasını istiyorsanız bir bıçak yardımı ile önce üzerilerine kesik atıp kaynar suya atın. Haşlandıktan sonra da sıcak iken kabuklarını soyun çünkü soğuduktan sonra kabukları soymak çok zor olacaktır.
SoÄŸan doÄŸrarken:
Soğanı doğramadan önce 15 dakika sirkeli ılık suda bekletmeniz, soyarken gözlerinizin yaşarmamasını sağlayacaktır.
Alüminyum folyo:
Yiyeceklerinizi buzdolabında saklarken alüminyum folyonun mat olan tarafının yiyeceklerinize değmesine dikkat ediniz. Yoksa parlak tarafı oksitlenme yapabilir.
Hamur iÅŸi:
Kek gibi hamur işlerinizin içinin hamur kalmaması ve acı bir tat vermemesi için fırından çıkardığınız hamur işlerini fırından çıktıktan hemen sonra servis yapmayınız. En az 1,5 saat dinlenmeye bırakınız.
Maydanoz saklarken:
Maydanozlarınızı daha uzun süre koruyabilmek için maydanozları kuru haldeyken kıyıp saklayınız. Böylece, maydanozlarınız hem tazeliğini uzun süre korur hem de daha sonra kullanmak için hazır olur. Ayrıca kıyılmış maydanozlarınızı da yemeklerin üzerine veya tabaklarınızın yanında süs olarak kullanabilirsiniz.
Kıvamlı soslar:
Demi-glace sos hazırlarken belirli bir hızda karıştırdığınızda daha akışkan, pürüzsüz ve homojen bir karışım elde edersiniz. Bunu yapabilmenin en kolay yolu sosunuzu bir el blender yardımı ile hazırlamanızdır. Hazır olup olmadığını anlamak için tabağınıza sostan bir kaşık dökün ve tabağınızı dik konuma getiriniz. Sosunuz damlalar halinde akıyorsa sosunuz doğru yoğunluğa gelmiş demektir.
Balık kızartırken:
Kızartma yaparken balığınızın çok yağ çekmesini istemiyorsanız, balığı kuyruğundan tutup kafasından başlayarak tavaya yatırınız. Böylece balık kızarırken daha az yağ çekecektir.
Kalın kabuklar:
Renkli dolmalık biberlerin kabukları genellikle kalın olduğu için yerken rahatsızlık verebilir. Biberleri kullanmadan önce ızgarada 3-4 dakika çevirdiğinizde kabuklarının kolayca soyulduğunu göreceksiniz.
Salatalara sos eklerken:
Salata sosunu hazırlarken hepsini karıştırıp birden salatanın üzerine dökmeyiniz. Önce zeytinyağını, sonra limon/sirkeyi dökünüz, en son olarak da tuz ekleyiniz. Böylece yağ yaprakların üzerinde bir tabaka oluşturarak limon/sirke ve tuzun yaprakları pişirmesini engeller.
Makarnaya lezzet katmak:
Makarnanızı haşlarken tencerenin içine biraz süt kattığınızda makarnanız hem daha lezzetli hem de daha hafif olacağını göreceksiniz. Eti eritirken: Etin üzerine tuz döktüğünüzde üzerindeki buzlar daha hızlı çözülecektir.
Kahvenin nemlenmesini önlemek:
Türk kahvesinin nemlenmesini önlemek için kahve kavanozunun içine birkaç tane kesme şeker atarsanız kahvenin nem yok olacaktır.
Tıkanmış tuzluklar:
Tuzluğunuz nemden dolayı tıkanıyorsa içine biraz pirinç koyun.
YemeÄŸin tuzu fazla olduysa:
Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa içine birkaç parça çiğ patates atın.
Daha sulu limonlar:
Limonlarınızı sıcak suya attıktan sonra kullandığınızda daha fazla su verdiğiniz göreceksiniz.
Kolayca sucuk soymak:
Sucuğunuzu daha kolay soymak istiyorsanız önce bir bıçak yardımıyla sucuğunuzu baştan sona çizin. Daha sonra da nemli bir bezle silin.
Fırında etin sertleşmesini önlemek:
Etleri iyice yağladıktan sonra iyi ısınmış fırının ızgara tepsisine yerleştirin. Birkaç dakika sonra ısıyı düşürdüğünüzde etler sertleşmeyecektir.
Sufle yapmanın püf noktaları:
Sufle yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri yumurta aklarının çırpılışıdır. Yumurta aklarını bir mikser yardımı ile iyici çırparak kar haline getirdikten sonra yapışmaz sufle kabınızı yağlayıp unlayın. Yağın ve unun homojen bir biçimde durması için kalıbın içine kesinlikle dokunmayın. Dokunursanız sufle kaba eşit olarak dağılmayacaktır.
Az yağlı kızartmalar:
İnce ince dilimlediğiniz patatesleri kızartmadan önce süt dolu bir kapta bekletin. Kızartmanız hem daha az yağlı hem de daha lezzetli olacaktır.
Mantar temizlerken:
Mantarları temizlemek oldukça zor ve zaman alan bir iştir. Bu yüzden nemli bir bezle ovarak temizlerseniz hem daha temiz olacaktır hem de daha kısa sürecektir. Ayrıca yarım limonu mantarlarınızı pişirirken sıkarsanız mantarların kararmasını önlemiş olursunuz.
Farklı bir Cheese cake için:
Jelâtin yerine kolayca hazırlanabilen bir limon peltesi kullanarak farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Konserve satın alırken:
Konserve kutusunun üzerinde kabarma olmamasına dikkat edin. Çünkü bu bozukluk göstergesidir.
Marmelât saklama:
Marmelâdınızın zaman içinde kavanozunda şekerlenmemesi için kavanozun kapağını kapatmadan önce üzerine yanmış şeker dökün.
Patates haÅŸlama:
Suyun içine bir kaşık margarin koyduğunuzda hem patatesler daha çabuk pişecek hem de vitaminlerini kaybetmeyeceklerdir.
Peyniri kolayca dilimlemek:
Peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız, hem peyniri daha kolay dilimlersiniz hem de bıçağın üzerinde kalan peynir kalıntılarını daha kolay çıkarırsınız.
Pilavın rengi:
Sade pilavın en önemli özelliklerinden biri renginin kar beyazı olmasıdır. Bu yüzden pişirirken pişirme suyuna atacağınız 1-2 çay kaşığı limon suyu yardımıyla pilavınızın rengini daha da beyaz yapabilirsiniz.
Etlerin dondurucuda birbirine yapışıyorsa:
Pirzola, biftek, köfte gibi dilim etleri dondurucuda saklamak için önce dilimlerin aralarına yağlı kâğıt koyun. Böylece dilimlerin birbirine yapışmalarını önleye bilirsiniz ve her seferinde ihtiyacınız kadar parçayı alabilirsiniz.
Yağlarda farklı tatlar:
Özel davetlerinizde kullandığınız yağ şişelerinizin içine değişik baharatlar (defneyaprağı, ıtır vb.) ekleyerek yağlarınıza farklı lezzetler katabilirsiniz.
YaÄŸ ÅŸiÅŸelerini temizlemek:
Yağ şişeleri yıkanırken şişenin kenarındaki yağları çıkarmak için çok uğraşılır. Şişelerin içine birkaç parça kaya tuzu atıp şişeyi suyla çalkaladığınızda şişenin tertemiz olduğunu göreceksiniz.
Midye ve istiridye kabukları:
Midye veya istiridye kabuklarını soymak için önce soğuk su ile yıkayın sonra da plastik bir torbanın içinde 1 saat kadar dondurucuda beklettiniz. Kabukların daha kolay açılacağını göreceksiniz.
Puding üzerindeki kabuk:
Puding, jöle veya sosların üzerine pişer pişmez çok ince bir kat eritilmiş tereyağı sürdüğünüzde, oluşan kabuklar ve gözenekler kaybolacaktır.
Pasta ÅŸekerlemeleri:
Meyveli pasta yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe oturmaması için pasta karışımına bir miktar mısır unu ilave ettiğinizde meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
Yeşillikleri canlandırmak:
Yeşilliklerinizin eskisine göre daha canlı olmasını istiyorsanız 2 çorba kaşığı limon suyunu buzlu su dolu bir kaba sıkın ve yeşillikleri koyun. Üstünü kapatıp buzdolabında bir saat bekletin.
Çikolata sosunuz kurumasın:
Çikolatalı kek yaparken kekinizin üzerine eritilmiş çikolata dökmeden önce çikolataya biraz tereyağı ekleyin. Hem çikolatanız yumuşayacak hem de kekiniz daha lezzetli olacaktır.
Kurabiyeleri taze saklamak:
Eğer kurabiyelerinizi kutu da saklıyorsanız kutunun kapağı çok sıkı kapatın ve yanlarına 1-2 elma dilimi koyun. Böylece kurabiyeleriniz daha uzun süre taze kalacaktır.
Çileklerin kumlarını temizlemek:
Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp hızla sallarsanız kum ve topraklar muslin kumaşa yapışacaktır.
Jöle dağılıyorsa:
Jöleyi pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp içine sıvı yağ sürerseniz kalıptan çıkarırken dağılmayacaktır.
İçeceklerin gazı kaçıyorsa:
Gazlı içeceklerin şişelerini buzdolabında baş aşağı muhafaza ederseniz içeceklerin gazları kaçmayacaktır.
Dibi tutan tencereleri kolayca temizlemek yöntemi:
Dibi tutan tencereyi hemen ocaktan alıp ıslak bir bezin üzerine koyun. Böylece yanık yemek tabakası çözülecektir. Tencereyi temizlerken içine biraz sirke koyarak beklettiğinizde yanıklar daha da kolay temizlenecektir.
Ham kiviler:
Ham kivilerinizi 12 saat boyunca torbanın içinde elma veya armutla birlikte saklayın.
Kekler kalıba yapışmasın istiyorsanız:
Kalıbın ortasındaki yuvarlak kısmına bir şerit alüminyum folyo yerleştirin. Kekiniz piştikten sonra kalıptan kolayca çıkacaktır.
Süt kaynatırken tencereye yapışıyorsa:
Süt kaynatmanın en büyük sorunlarından biri olan sütün tencereye yapışmasını, sütü kaynatmadan önce tencereyi soğuk su ile çalkalayarak önleye bilirsiniz.
Peyniri daha fazla muhafaza etmek istiyorsanız:
Peynirinizi sakladığınız kabın içine bir parça şeker koyarak terlemesini önleyebilirsiniz. Ayrıca peynirin buzdolabında kurumaması için ıslak bir tülbende sarıp tülbent kurudukça tekrar ıslatarak peynirinizi daha uzun süre saklayabilirsiniz.
Mutfak tezgâhını temizlemek:
Hamur işi ile uğraştıktan sonra kirlenen mutfak tezgâhınızın üzerine tuz serpip nemli bir bezle silerseniz, kolayca temizleyebilirsiniz.
Buzdolabının kötü kokması:
Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermek için 1 kase sütü buzdolabında 1-2 gün bekletin. Kokular temizlenecektir.
Lahanaya elma kabuÄŸu:
Lahana haşlanırken oluşan kötü kokuyu gidermek için bir elmanın kabuğunu pişirme suyuna katın. Böylece hem lahananın hazmı kolaylaşır, hem de kokusu daha çabuk yok olur.
Kesik limonlarınız kuruyorsa:
Kısa sürede kuruyan limonlarınızı daha uzun saklamak için bir çay tabağına toz şeker dökün ve limonu şekerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
Meyveleriniz kararıyorsa:
Meyveleri servis etmeden önce meyvelerin üzerlerine limon dilimleri koyarsanız kararmalarını önlersiniz.
Kızartma kokusunu gidermek:
Mutfağınıza sinen balık kızartması kokusunu yok etmek için 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatın.
Domatesleri tazeleyin:
Buruşmuş domateslerinizi tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında yarım saat bekletirseniz eskisi gibi görüneceklerdir.
Mangalda et piÅŸirirken:
Mangal yaparken temiz bir elma ya da limon kabuğunu ateşe atarsanız ete duman kokusu ve tadı sinmeyecektir.
Karnabahar piÅŸirirken:
Çıkan kokuyu önlemek için tencereye temiz bir tülbende sarılı birkaç dilim ekmek koyun. Böylece koku olmayacaktır.
Bıçağınızdaki kokular:
Soğan, havuç, biber, domates, mantar gibi birden fazla sebzeyi aynı zamanda doğrarken havuçla bitirin. Çünkü havuç, soğan kokusunu yok eder. Ayrıca bıçağa taze nane yaprakları sürerseniz de koku çıkacaktır. Bu yöntemi soğan kokulu başka araçlara ve kaplara da uygulayabilirsiniz.
Elinize sinen sarımsak/soğan kokusu:
Sarımsak ya da soğan doğradıktan sonra ellinizdeki kokuyu paslanmaz çelik bıçak ya da kaşık yardımı ile geçirebilirsiniz. Bunun için bıçak ya da kaşığı parmaklarına dokundurarak suya tutmanız yeterli olacaktır.
Temiz gözlük camları:
Gözlük camlarını temizlemenin en kolay yolu gliserinli bir bez ile silmektir. Böylece gözlük camların hem tertemiz olacaktır, hem de daha sonra buğulanmayacaktır.
YaÄŸ lekeleri:
Bayanların baş düşmanı olan yağ lekelerini çıkarmak aslında o kadar da zor değildir. Yünlü kumaştaki bir lekeyi çıkarmak için çok tuzlu suyla lekenin etrafından saat yönünde silmeye başlayıp lekenin ortasına doğru silin. İpekli kumaşlarda ise yağın emilmesi için lekenin üstüne talk pudrası dökün sonra üzerine ipek kâğıt koyun ve ılık ütüyle ütüleyin.
Fermuarlı giysilerin yıkanması:
Pantolon gibi fermuarlı giysileri yıkarken fermuarının kapalı olduğuna dikkat edin çünkü fermuar dişleri yıkama esnasında zarar görebilir.
Ağzı dar şişelerin temizliği:
İçine el girmeyen ağzı küçük şişelerin içine biraz deterjan, su ve az biraz pirinç koyup çalkaladığınızda şişe ve kavanozlar kolayca temizlenecektir.
Mum lekeleri:
Mum eriyip de döküldüğü zaman çıkarmak için hemen uğraşmayın. Leke kuruduktan sonra üstüne kurutma kağıdı koyup sıcak ütü ile ütülediğinizde mum eriyip kağıda geçecektir.
Fermuarlar sıkıştığında:
Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karaladığınızda fermuar açılacaktır.
Şişen kapılara ne yapılmalı?
Özellikle sudan veya nemden şişen kapınızın veya çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün. Böylece çekmeceler kayıp açılacaktır.
EsnemiÅŸ trikolar:
Yıkanma sonrası esnemiş olan trikolarınızı, önce ılık suya, sonra da sirkeli suya batırdığınızda eski hallerine geri döneceklerdir.
ÅžiÅŸe ve kavanoz etiketleri:
Yapışıp çıkmayan şişe ve kavanoz etiketlerinin çıkarmanın çok kolay bir yolu vardır. Biraz suyla nemlendirdikten sonra mum ateşine tuttuğunuzda etiketlerin çok daha kolay çıktığını göreceksiniz.
Cilayı taşırmamak için:
Cilası eskimiş mobilyalarınızı tekrar cilalarken korumak istediğiniz bölümlerine vazelin sürerseniz cila etrafına bulaşsa bile kuruduğunda rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Çıkmayan vişne lekesi:
İpek kumaştaki vişne lekesini çıkarabilmek için ispirtolu bir pamuğu lekenin üzerine bastırdıktan sonra kumaşı ılık suya yatırın. Beyaz pamukluları ise sabunla yıkadıktan sonra bir gece süte bekletin ertesi gün durulayın.
Mangal temizliÄŸi:
Mangal yaparken ızgaranız üzerine yapışan parçaları temizlemek için nemli bir gazete kağıdını ılık ızgaraya sarın. Birkaç dakika sonra yapışan parçalar yumuşayacak ve daha kolay temizlenebilir hale geleceklerdir.
Paslanmış açacakların temizlenmesi:
12 saat sıvı yağda beklettiğinizde açacağın pası tamamen temizlenecektir.
Yapışmış sakızlar:
Sakızın yapıştığı yerin altına poşete konmuş birkaç buz parçası yerleştirin. Sakız, bu şekilde donacaktır ve bir fırça yardımıyla sakızı kolayca çıkarabileceksiniz.
Pamukluların yıkanması:
Yeni aldığınız bir pamuklu giysinin çekmesini istemiyorsak ilk yıkamadan önce 12 saat soğuk suda beklettin, daha sonra yıkayın. Bu şekilde çekmeyecektir.
Havluları yumuşatmak için:
Havlularınızı yemek tuzu dökülmüş sıcak suda bir saat beklettikten sonra durulayın ve asın.
Rutubet lekelerini çıkarmak:
Kıyafetlerinizi sulandırılmış amonyakla silerseniz nemli yerlerde beklemekten dolayı oluşan izleri kolayca temizleyebilirsiniz.
Ä°pekli kumaÅŸlarda yaÄŸ lekesi:
İpekli kumaşlarda lekenin üzerine tuz yerine talk pudrası serpmelisiniz.
Pırıldayan camlar:
Cam silme suyuna kattığınız bir parça tuz ile camlarınız daha kolay temizlenecek ve pırıl pırıl görüneceklerdir.
Gül bakımı:
Güllerinizin sıcak yaz ayları boyunca zararlı böceklerden korumasını köklerinin yakınına gömeceğiniz bir diş sarımsak ile sağlayabilirsiniz.
Böcek sokmaları:
Özellikle yaz aylarında sıkça rastlanan arı veya sivrisinek sokmaları gibi durumlarda yapmanız gereken tek şey hemen bir adet kesme şekeri ıslatıp sokulan yerin üzerine hafifçe bastırmak. Bu şeker hem zehri alır, hem de kaşınmayı ve şişmeyi önler.
Pas lekeleri:
Sentetik olmayan kumaşlarda lekeleri limon tuzuyla ovuşturduktan sonra içine amonyak katılmış suyla silin ve durulayın. Başka bir yol ise lekeli bölümü ıslattıktan sonra bir miktar suyu kaynatın ve kaynayan suyun buharını lekeye tutun sonra kuzukulağı ile ovup sıcak su ile durulayın. Sentetik kumaşlardaki leke çıkarma işlemi daha çok özen gerektirir. Lekeli kısmı limonla ovmak en etkili çözümdür.
Karıncalardan kurtulmanın yolu:
Kuru defne yapraklarını ufalayıp karıncaların bulundukları yerlere serperek karıncaları mutfağınızdan uzak tutabilirsiniz.
Alçıyı çatlatmadan çivi çakın:
Çiviyi çakacağınız duvarın üzerine çapraz bant yapıştırın. Böylece hem çivinin yerini belirlemiş olursunuz, hem de duvarın alçısı çatlamayacaksınız.
Daha canlı çiçekler:
Evdeki çiçeğinizin saksına yumurta haşladığınız suyu dökerseniz hem daha canlı, hem de daha güçlü çiçekler elde edebilirsiniz.
Gümüş temizleme:
Ev hanımlarının en büyük sorunlarından biri olan gümüşlerin kararmasıdır. Kararan gümüşlerinizi parlatmak için 90gr. sirke ile 10gr. amonyağı karıştırıp gümüşlerinizi silin.
Yumurta lekeleri:
Yumurta lekelerini çıkarmak için soğuk su kullanmanız şarttır. Ayrıca lekeli yerleri limonla ovabilir ya da içinde çakıl bulunmayan nemli toprakla silebilirsiniz.
Ter lekeleri:
Nazik kumaşlar için biraz amonyaklı ya da limonlu su yeterli olurken, yünlü kumaşları ise birkaç saat sirkeli soğuk suda bekleterek gerekecektir.
Sıçrayan yağların temizlenmesi:
Kızartma esnasında etrafa sıçrayan yağ lekelerini ispirto ile silerek temizleyebilirsiniz.
Etiket lekelerini çıkartmak:
Üzerinde etiket izi olan eşyalarınızı mobilya cilası ve yumuşak bir bezle sildiğinizde hiçbir izin kalmadığını göreceksiniz.
Kan lekelerinin temizlenmesi:
Kan lekesini temizlemek için sıcak su kullanırsanız lekenin kumaş üzerine daha çok yerleşmesine neden olursunuz. Yapmanız gereken; beyaz kumaşları oksijenli suda beklettikten sonra sabunlu ılık suda durulamaktır. Renkli kumaşlardaki lekeye ise nişasta ve suyu karıştırarak elde edilen hamuru sürün ve kurumasını bekleyin. Sonra fırça ile temizleyin. Halınızdaki kan lekelerini beyaz sirkeyle ovuşturarak çıkarabilirsiniz.
Deri mobilyaları yenileyin:
Limon ya da portakal kabuğuyla ovulduğu takdirde deri mobilyalarınız yeni gibi görünecektir.
Gömlek ütülemenin püf noktaları:
Birçok bayanın yapmaktan hiç hoşlanmadığı ev işi de ütüdür. Ütü yapmadan önce gömleklerin mutlaka nemlendirilmesi gerekmektedir. Nemlendirilen gömlekler keten ve pamuklu ise sıcak, ipekli ise ılık ütülenmelidir. Manşetler sırasıyla önce içten dışa sonra dıştan içe doğru ütülenmeli, kollar ise düz yatırılarak her iki yanı da sırayla ütülenmeli ve çizgi oluşmamasına dikkat edilmelidir. Yakayı ütülerken oluşabilecek kırışıklıkları önlemek için yaka ucundan başlayarak ütülenmelidir. Sırt bölgesi ortadan başlayarak her iki yöne doğru ütülenmelidir. Omuzlar dengelendikten sonra düğmeler iliklenir, önce sol, sonra sağ önü ütülenir ve gömleğin ütüsü bitirilir.
Güzel kokulu sabunlar:
Banyonuzda güzel kokular elde etmek istiyorsanız yarım kalan veya bitmek üzere olan sabunlarınızı rendeleyerek. Hem görüntüsü güzel olacak hem de etrafa güzel bir koku yayacaktır.
Tereyağı lekesinin çıkarılması:
Sentetik kumaştaki lekeyi sabunlu suyla, pamuklu ve beyaz kumaştaki lekeyi yıkamadan önce kuru sabun sürerek, yünlü ve ipeklilerdekileri ise talk pudrası ve tebeşir tozuyla çıkarabilirsiniz.
Kahve telveleri:
Kahve telvelerini lavabonuza dökün. Üzerine bolca su akıtın. Bu işlem su borusundaki kokuların ve biriken yağların temizlenmesini sağlayacaktır.
Alıntıdır...
|