Kayıtlı kullanıcı
|
Yazılar:
Katılım tarihi: Jan 1970
|
Diş hekimi korkusu (dentafobi), daha çok çocuklukta yaşanan kötü tecrübeler veya kötü izlenimlerden kaynaklanır.
- DiÅŸ hekimi korkusu;
- iğne korkusu, kan görme korkusu, ağrı duyma korkusu
- kullanılan aletlerin steril olmama korkusu
- bulaşıcı hastalıkları kapma korkusu
- başkaları tarafından anlatılan kötü dişhekimi hikayeleri
Dişhekimine gitmekten korkanlara şunlar önerilir;
1- Diş hekimi korkusu normaldir. Çocuklukta yaşanan olumsuz bir diş çekimi, dolgu anısıyla korku olabilir. Korkuları konusunda hekimiyle açık açık konuşması gerekir.
2- İyi ve güvenilir bir dişhekimi bulunmalıdır. Hekim muuayene ve tedavi esnasında sizi rahatlatacak bir doktor olmalı. Tanıdık bir doktorla çalışma daha rahatlatıcı ve gerilimi azaltıcıdır.
3- Aşırı korku varsa psikolojik yardım alınabilir. Meditasyon uygulanabilir.
4- Bazen genel anestezi uygulanabilir. Oral veya damar yoluyla sakinleştirici ilaçlar verilebilir.
5- Doktordan tedavi esnasında yapılacak işlemleri adım adım anlatmasını ve herhangi bir ağrı duyduğunda tedaviyi keseceği garantisini vermesi istenebilir. Böylece korku azalabilir.
6- Tüm işlemlerin tek seferde bitirilmesi zorunlu değildir. Zamana yayarak tedaviye devam istenebilir.
7- Güvendiğiniz ve dişhekimi korkusu olmayan bir arkadaşınızla tedaviye gidip beklerken sohbet edebilirsiniz. Acıyı yapan fazla düşünmek ve kaygılanmaktır.
8- Kullanılan aletlerin sesinden rahatsızlık duyanlar, tedavi sırasında müzikçalar kullanabilir.
9- Rahatlamak için yavaşça nefes alıp verin. Nefesinizi bir süre tutup yavaşça bırakın.
10- Ne kazanacağınızı düşünün. Ağrıdan kurtulmak, sağlıklı bir ağız, güzel bir gülüş... Gitmeyi ertelediğiniz hergün için ileride daha büyük sıkıntılara yol açacağını unutmayın.
ankara zirkonyum diÅŸ Ankara Zirkonyum DiÅŸ
|