»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?
Beles.Org / Teknoloji / Ä°ÅŸletim Sistemleri ve Donanımlar / Bilgisayarımın Arızası Bulunamıyor

Bilgisayarımın Arızası Bulunamıyor:

Yazdı:  28 Feb 2009 22:12   Son düzenlenme: evolut1on
Osman dostum merhabalar.Perşembe günü bilgisayara format attım,jetxp yükledim sp3lü.Saatlerce oyun oynadım hiçbir sorun yoktu.Gece bilgisayarda çalışırken elektrikler kesildi.Ertesi gün bilgisayarı açtım 20 dk kadar kullanıp,kapattım.2 saat sonra tekrar açmak istediğimde bir türlü açılmadı.Yalnızca bir kere 5-6 saniyeliğine görüntü geldi tekrar gitti.Monitörü bir başka bilgisayarda test ettim,çalışıyo.Kendi makinama taktığımdaysa,kasa açılıyo fakat monitöre görüntü gelmiyo.Kasa sanki bekleme modunda çalışıyomuş gibi,monitörün ışığı da bekleme modunda olduğu gibi yanıp sönüyo.Ekran kartını çıkardım,temizleyip tekrar taktım,rami çıkartıp tekrar taktım olmadı.En sonunda tamircinin yolunu tuttum.Fakat Cuma gününden beri sorunun ne olduğunu hala çözemediler,bana söylenen ana karttan şüphelendikleri.Ben ise ekran kartının soketinden şüpheleniyorum.Bios pilini çıkarıp taksam?Sorunun kaynağı ne olabilir sence?Yazılımla ilgili bişey olamaz sanırım?
Yazdı:  01 Mar 2009 13:42
Ya anakart arızalıdır ya da güç ünitesi (power supply) Yazılımla ilgisi yoktur.
Yazdı:  08 Mar 2009 02:17
9 gün sonunda nihayet bilgisayarımı yaptırabildim.Anakartımı ve rami değiştirmek zorunda kaldım.Bütün masraflarıyla toplam 250-300 ytl arası bir paraya maloldu bana.Fakat ses kartımı yükleyemedim.Pc şuan anakartın ses driver'ini kullanıyo.Sound blaster 5.1 yüklemeye kalktığımda hata verdi.Bilgisayarı yeniden başlatınca anakarttan bip sesi geliyo.Ses simgesini tıkladığımda da aynı bip sesini alıyorum.Bu normal midir acaba?
Ana Sayfa