»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?

internet:

Yazdı:  27 Feb 2009 23:02
merhaba osman
bi sorum olacaktı. asdl kullanıyorum. modemde kullanılan kablo türü cat5 mi olması gerekiyor? modem kablosunu ben çekmiştim. ve o zaman normal telefonda kullanılan kablo turunu kullanmıştım. yani şu an normal telefon için kullanılan kobloyu modem için kullanıyorum. herhangi bi sakıncası olur mu? cat5 kabloyla mı değiştirmem gerekiyor?. umarım anlatabilmişim. şimdiden teşekkürler
grin_1
Yazdı:  27 Feb 2009 23:22
Cat5 kablo ağ bağlantılarında (network) işe yarar.
Örneğin: Modemin ethernet çıkışını başka bir bilgisayarla birbirine bağlamak için.
Yazdı:  27 Feb 2009 23:59
yani benim bağlantı doğru mu? tam anlayamadım. biraz daha açklıyayım konuyu. evde bir bilgisayar bir modem var. ev telefonunda kullanılan kablo türünden, telefon hattından modeme çektim. ayrıca modem ile bilgisayar arasında ise yine ev telefonunda kullanılan kobloyu kullandım. bu şekilde yaptığım bağlantı doğru mu?grin_1
Yazdı:  28 Feb 2009 00:21
Ev telefonunda kullandığın kabloyu modemden çıkarıp bilgisayarın neresine bağladın, onu merak ettim?
Yazdı:  28 Feb 2009 00:34
grin_1
yanlış anlattım galiba.
doÄŸrusunu deneyim grin_1 ÅŸimdi dışardan gelen (türk telekomdan gelen) telefon hattını splitter a baÄŸladım(ismi splitterdı galiba).  sonra splitter dan çıkan iki uctan birini telefona, diÄŸerini ise modeme bagladım. sonra modemle de bilgisayarı kobloyla baÄŸladım. benim sorum ise: bu baglantıların hepsinde kullanılan kablonun turu, normal ev telefonları için çekilen kablo turu. yani kablo olarak kullanmış oldugum kablo turu dogru mu? splitter ile modem arasında ve modem ile bilgisayar arasında cat5 kablosu mu kullanmam gerekiyor?
Yazdı:  28 Feb 2009 00:42
Åžimdi modem  ve ev telefonu hattı arasında telefon kablosu kullanabilirsin.
Fakat modemden çıkıp bilgisayara giden kablo ya usb kablodur ya da ethernet kablosudur.
Yazdı:  28 Feb 2009 00:48   Son düzenlenme: on10on10
tamam modemle bilgisayar arasındaki kablo usb. orayı karıstırmısım
çok teşekkür ederimgrin_1
Yazdı:  28 Feb 2009 00:58
rica ederim grin_1
Ana Sayfa