Yarım bilgiyle başkaları da biosla falan oynamasın diye, hatırladığım kadarıyla herşeyi itiraf ediyorum. Onboard ekran kartını iptal için biostan VGA modunun disable yapılması yönünde internetten elde ettiğim bilgi çerçevesinde çalışırken(!) biosta vga gibi bi kelime bulamadım.Screen vb bişeyler aradım, birkaç yeri disable yaptım olmadı.Eski haline "enable" getirdim olmadı.Orada Y/N seçeneği olan bir yerde Y seçeneğini onayladım.Bilgisayarı açmak istediğimde, ekran siyah ve üstte sadece "işletim sistemi yükleme hatası" yazıyor açılmıyordu.Çok uğraştım olmadı.Daha sonra bilgi işlem uzmanı bi arkadaşa kucaklayıp teslim ettim.İlk başta yapmam gereken durum yani.Sağolsun nazlanmadı.(Kendi bozulsa neyse. Sen karıştır kurcala, pisliğini başkasına temizlet).Başka bi bilgisayarda harddiski hata denetiminden geçirdik ama yine aynı yazı.İşletim sistemini yeniden yükleyelim dedik birkaç adımdan sonra değişen bişey yok.Baktım iş uzun, kasayı bırakıp kaçtım.Bios unu güncelleyerek düzelttiğini söyledi arkadaş.
|