»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?
Beles.Org / Teknoloji / Ä°ÅŸletim Sistemleri ve Donanımlar / c:/recycled/boot.com hatası

c:/recycled/boot.com hatası:

Yazdı:  17 Nov 2008 01:35
Osman dostum kolay gelsin.Bir yakınımın bilgisayarına virüs bulaşmıştı.Antivirüs 2009 adında bir virüsü anti-spayware zannedip indirmiş.Sürekli ''your computer has a problem''diye uyarı veriyodu.Virüsü temizlemeyi başardım fakat şimdi de yerel disklere giremiyorum.''c:/recycled/boot.com geçerli win 32 uygulaması değil'' hatası alıyorum.Tam 6 saat uğraştımgrin_1Format atmak istedim bu seferde cd'den ön yükleme yapamadım.Bios ayarlarına girip cd writer'i 1. seçenek yaptım olmadı,f8'e basıp cd writer'i seçtim yine olmuyor.Normalde cd'den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın demesi gerek fakat siyah ekranda takılı kalıyor.Bu arada aynı virüs benim flash belleğime de bulaştı.Helpppp!
Yazdı:  17 Nov 2008 02:34
Derdime dermanı buldum sanırım,kill auto run isminde küçük bir bat dosyası ile.Fakat format atmak istediğimde neden cd'yi görmüyo anlamadım.
Yazdı:  18 Nov 2008 00:36
Aşağıdaki kodları temizle.bat olarak bir dosyaya kaydedip çalıştırdığınızda o hatadan kurtulabilirsiniz. Dosyayı çalıştırmadan önce tüm çıkarılabilir flashdisk, harddisk gibi donanımlarınız takılı olsun.

Kod:

@echo on
taskkill /im explorer.exe /f
taskkill /im wscript.exe
start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f
start reg import kill.reg
del c:\autorun.* /f /q /as
del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as
del d:\autorun.* /f /q /as
del e:\autorun.* /f /q /as
del f:\autorun.* /f /q /as
del g:\autorun.* /f /q /as
del h:\autorun.* /f /q /as
del i:\autorun.* /f /q /as
del j:\autorun.* /f /q /as
del k:\autorun.* /f /q /as
del l:\autorun.* /f /q /as
start explorer.exe

Programı hazır halde indirmek isteyenler buradan indirebilirler.
Yazdı:  08 Dec 2008 20:34
Bilgisayarımın c ve d sürücüleriyle başım dertdeydi ve açılmıyordu. Arama sonucu burayı buldum, format atmadan son care olarak onerileni denedim ve sorun ortadan kalktı. Ben de programı paylaşan arkadaşa teşekkür etmek için üye oldum :-)
Yazdı:  09 Dec 2008 15:37
Geçmiş olsun grin_1
Ana Sayfa