»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?
Beles.Org / Teknoloji / Ä°ÅŸletim Sistemleri ve Donanımlar / Monitör Ayarları Hakkında Bilgi Ricası

Monitör Ayarları Hakkında Bilgi Ricası:

Yazdı:  07 Aug 2008 13:51
Syn Osman dostum;Asus A8V-E SE anakart,Asus EAX 1600 PRO 512 MB DDR 2 ekran kartı ve Samsung SyncMaster 997 MB 19''lik monitörüm var.Görüntü özelliklerine girdiğimde,Monitör Türü: Tak ve Kullan Monitör olarak gözüküyor.Ekran yenileme sıklığını kaç Hertz yapmalıyım?Bu donanımlara sahip bir PC'nin en iyi görüntü ve renk kalitesi nasıl ayarlanabilir?
Yazdı:  07 Aug 2008 18:16
Ayrıca 2 sorum daha olacakgrin_1
1.Yeğenim kreşe başladı.Bize bir ip numarası verdiler,bu ip numarasıyla çocuğunuzu kreşteyken izleyebilirsiniz denildi.Bilgisayarım'a sağ tıklayıp özellikler>>uzak>>Kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan bağlanmasına izin ver'i işaretledim.Daha sonra başlat>>programlar>>donatılar>>iletişim>>uzak masaüstü bağlantısına tıkladım ve verilen ip numarasını girip bağlan dediğimdeyse bir süre bağlanmayı deneyip şu hata mesajını verdi:

İstemci,uzaktaki bilgisayara bağlanamadı.

Sunucu çok meşgul olabilir ya da uzak masaüstü etkin olmayabilir.Ağ sorunları da bağlantıya engel oluyor olabilir.Daha sonra bağlanmayı yeniden deneyin.Sorun devam ederse yöneticinize başvurun.

2.Sistem geri yüklemede bir sorun var.Çalıştırmak istediğimde;Sistem geri yükleme bilgisayarınızı koruyamaz, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar deneyin yazıyor.Xp cd'si ile çalıştır'a gelip sfc/scannow yazaraktan onarma yaptım fakat bir işe yaramadı.Ben bu işten bişey anlamadımgrin_1
Yazdı:  07 Aug 2008 20:40
Monitör ayarında 60 hertz en uygunudur. Ekranda titreme olşuyorsa, bu ayarlarla oynayarak titreme engellenebilir.

Uzak masaüstü bağlantısı yaptığın yerin küçük bir eklenti programı vardır, onu kurman gerekir.

XP'yi onarmayı dene. Bunun içinde açılışı cd üstünden boot edip, çıkan ikinci ekranda R tuşuna basarak onarmayı başlatabilirsin.
Ana Sayfa