»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?

Usb Nedir?:

Yazdı:  23 Mar 2008 00:47
http://www.driver-indir.com/images/usb-nedir.jpg

İngilizce de Universal Serial Bus kelimesinin kısaltmasından oluşmuştur. USB dışarıdan donanımların bilgisayar ile bağlantı kurabilmesini sağlayan seri yapılı bir bağlantı şeklidir. 1.1 den sonraki yeni sürümü 2.0dır. Bu sürüm 1.1den 40 kat daha hızlıdır. 480 Mbit/snlik aktarım hızı bulunmaktadır..

Tak Çalıştır özelliğinden dolayı birçok cihazın bağlantısında kolaylıkla kullanılmaktadır.

Evrensel seri veriyolu, çevre birimlerinin bilgisayara takıldıkları anda tanınıp otomatik olarak çalışmalarını sağlamaktadır.
Yani PnPdir. Bu yolla 127 adet cihazı çalıştırma imkanı bulunmaktadır, ancak eklenen her cihaz USB hızını düşürür.
Uygulamada kimse onlarca cihazı bağlamayı denemez.
Kullanılacak cihazlar çoksa, cihazlar birbirlerinenbsp; Hub isimli cihaz ile bağlanırlar. Bunlarda kök hub diye adlandırılan ana huba bağlanabilirler.

USB, basit bir dört telli bağlantıdan oluşmaktadır. Veri kodlamasına NRZI (Non-return to Zero Inverted) denilir.
Şimdiki modern anakartlar da en az 4 adet USB port girişi bulunmaktadır. USB Hızları:

USB 2.0 (En yüksek hız): 480 Mbit/sn (60 MBayt/sn)
USB 1.1 ve 1.0nbsp;: Hız 12 Mbit/sn (1.5 MBayt/sn)

USB 2.0, 480 Mbps bant genişliği sunan USB sürümüdür. USB 1.1 de sunulabilen bant genişliği 12 Mbps ile sınırlı kalmaktadır.
USB 2.0, USB 1.1in 40 katı kadar fazla bant genişliği ile yüksek seviyede hız sağlar. Her iki sürümde de kablo yapısı ve bağlantı uçlarının şekli aynıdır. USB 2.0, USB 1.1 ile uyumlu çalışır.

Yüksek bağlantı hızı gerektiren harici bağlantılı CD/DVD yazıcı gibi cihazlar USB 2.0 standardını kullanmaktadırlar.
USB 1.1 ve USB 2.0 da en uygun kablo mesafesi 5 metredir.
5 metrenin üzerindeki kablolar veri kaybı yaşamanıza neden olabilir.
Yazdı:  05 Apr 2008 14:44
osman abi sende olmasan ne yapacaktık. internet bir derya ama bu konularda pek fazla faydalanamıyoruz.

benim bilgisayarım 2000 model, pentium 800 işlemcili bir bilgisayar. yeni aldığım harici dvd yazıcıyı çalıştırmadı, bana usb 2.0 kart almamı söylediler bende aldım. yanlız bilgisayara taktığımda bilgisayar usb 2.0 kartı hiç algılamadı bile ne yapabilirim. yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
Yazdı:  05 Apr 2008 22:58
Kurulum cd'sinden yükleme yaptın mı?
Yazdı:  12 Apr 2008 13:15
osman abi kusura bakma kaç gündür internet bağlantımda hata oluştu. xp sp2 yi yeniden kurdum. güncelleştirmeleri yaptım. usb nin yerini değiştirdim. şimdide usb yi algılıyor ancak yüklerken
önce xp ile uyumluluğunu doğrulamak için windows logo sınamasından geçemedi yazıyor. yüklemeye devam edince de yükleme tamamlanamadı diyor ve aşağıdaki uyarıyı veriyor.

bu aygıtın sürücü yükleme dosyasında gereken bir giriş yapılmamış. INF dosyasının windows 95 veya daha sonraki sürümler için yazılmasından kaynaklanabilir. donanım satıcınıza başvurun.

usb kartım s-link sl-010b ama sistemde görünüşü VIA PCI to usb universal host controler

anakartım intel i815 chipset
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
şimdiden çok teşekkür ederim.
Yazdı:  12 Apr 2008 18:04
Anakart Cd'si varsa, cd içinde usb (universal serial bus) klasörü varsa o klasör içindeki setup dosyasını yüklemeyi dene.

Orjinal usb cd'si ile de yükleme olmuyorsa, donanım uyuşmazlığı söz konusudur.
Yazdı:  12 Apr 2008 18:55   Son düzenlenme: levrek74
sanırım ana kart chipset olduğundan anakart cdsinde usb klasörü yok. anakartın driveriniintelin web sayfasından indirdim. ancak sorun çözülmedi
Yazdı:  13 Apr 2008 12:20
O zaman bir donanım uyuşmazlığı olabilir.
Yazdı:  13 Apr 2008 13:59
teşekkürler
Yazdı:  30 Sep 2008 12:53   Son düzenlenme: osman
Giriş ve çıkış USB bağlantı şeması.

http://i12.photobucket.com/albums/a224/NeptunNet/usb_pin2.jpg

USB Kablo uçları:
http://img139.imageshack.us/img139/8176/dfgma0.jpg
Ana Sayfa