Yazdı: 28 Jan 2008 12:52 | |
Kayıtlı kullanıcı Offline
|
Yazılar: 1
Katılım tarihi: Jan 2008
|
Selam arkadaşlar. Geçenlerde XP mi yeniden yüklemek istedim. Çünkü sorunlar vardı. CD yi taktım yükleme işlemi başladı bilgisayarı yeniden baslatma seçeneğine geldi ve baslattıktan sonra yüklemeye geçemedi ve önüme mavi bir ekran geldi. Mavi ekranda:
"Bir sorun algılandı ve windows bilgisayarı açmaya izin vermiyor.
Bu hatayi ilkkez goruyorsanız bilgisayarı tekrar baslatın. Birdaha gorurseniz sunları yapın:
Yeni yüklenen sabitdisklerinizi veya sabit disk denetleyicilerini kaldırın.Sabit diskinizin duzgun sekilde yapılandırılmıs ve sonlandırılmıs olup oldugunu denetleyin. CHKDSK /F komutu ile sabit diskteki bozulmayı denetleyin ve sonra bilgisyarı yeniden baslatın."
yazısını gordüm.
Sonra bilgisayara reset attim ve önüme siyah bir ekran geldi. Ekranda "Windows Xp kur" ve Windows Xp Baslat" diye komutlar vardı. Asağıda süre sayıyordu ve otomatik olarak eğer "Windows Xp Baslat" i seçmessem yüklemeye geçiyordu ve yükleme baslayamadan gene mavi ekranı gördüm.Tekrar reset attim. Reset attik tan sonra bu sefer gene siyah ekranı gördüm ve bu sefer "Windows XP yi baslat"a bastım ve windows a giriş yaptım. Fakat bilgisyarı her açışta bu siyah ekranı görmeye devam ettim.
Şimdi sorum şu. Bu siyah ekraNI nasıl kaldırabilirim. Bir arkadaş bunun C:/boot.ini dosyasından fazlalık satırı silerek yapabilirsin demişti ama olmadı. Sizlerdende yardım almak istiyorum.
|
Yazdı: 28 Jan 2008 20:35 | |
Admin Offline
|
Yazılar: 3640
Katılım tarihi: Jan 2006
|
Sabit diskinde sorun olabilir.
|
Yazdı: 23 Feb 2008 23:28 | |
|
Yazılar: 2
Katılım tarihi: Feb 2008
|
şimdi ilk olarak mavi ekran geldiğinde donanımlarda yanma veya hasar oldugunu acıklamaktadır.ama siyah ekran ise bilgisayarın çökeceğine işarettir. bu siyah ekran genellikle pc in çökmesinde ortaa çıkar. şimdi arkadaşım senin tek yapacağın sitem geri yüklemeden bilgisayarı o olayın gerçekleştiği günden bir gün öncesine geri yüklemek eğer yükledikten sonrada böle hataalar verirse tek çare format atmak.
benden bu kadar iyi şallah faydası dokunur..
|
Yazdı: 27 Feb 2008 02:42 | |
|
Yazılar: 1
Katılım tarihi: Feb 2008
|
selam.benim sorunum araçlardan dosya ve tarama silmeleri ypmama rağmen pc kapatmadan önceki şekle geçiyor.yani bazı sitelere falan gireyim yada bazı ayarlar yapayım bilgisayarıma bilgisayarı kapatıp açınca ne o girdiğim siteleri görebiliyorum nede yaptığım ayarlar güncek kalıyor.hepsi siliniyor.bana lütfen yardımı olurmusunuz
|