Kayıtlı kullanıcı Offline
|
Yazılar: 6
Katılım tarihi: Oct 2007
|
arkadaşlar bien marka mikrofonlu webcam im var. bilgisayarı ilk aldığımda msn den görüntülü arama yapıyordum ve görüntü ve sesi gayet iyi aktarabiliyordu. bilgisayara format attıktan sonra kamera düzgün çalışıyor ama ses iletimi yok.
bilgisayarın hoparlörlerinden ses gayet normal çıkıyor ama mikrofonda tık yok. ses ayarlarına baktım, ses sınaması yaptırdım. makine aygıtı görüyor ve düzgn çalışıyor diyor. ses kaydedicisine girip webcam in mikrofonundan ses kaydetmeye çalıştım, orada da dalgalanma göremedim.
aklıma gelen herşeyi yaptım. driver ları kontrol ettim, doğru porta takılı olup olmadığına baktım, driver ları kaldırıp tekrar yükledim, kamerayı kaldırıp tekrar yükledim.
ses denetiminde mikrofon bölümü yok. dolayısıyla mikrofon açık mı yoksa kapalı konumda mı bilmiyorum.
gelişmiş seçenekler de yok çünkü driver ları yüklerken driver software lerini kurmadım. örneğin ekran kartını tanıtırken ati nin yardımcı programını kurmadım, çünkü bilgisayarda boşa yer kaplıyor ve açılışta altta araç çubuğuna simge atıyor. ondan kaynaklanabilir falan dedim ve ses kartının anakartın cd sinden sesi kaldırıp tekrar yükledim. bu sefer software i de yükledim soundmax in... gelişmiş seçeneklerden mikrofonu açık konuma getirdim ama yine de olmadı.
daha önce bu sorunu yaşayan veya çözüm üretebilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.
|