»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?
Beles.Org / Teknoloji / Ä°ÅŸletim Sistemleri ve Donanımlar / cd den baÅŸlatıp format atamıyorum

cd den başlatıp format atamıyorum:

Yazdı:  04 Nov 2007 18:08
xp ye format atacam fakat windows dosya sistemi tamamen çökmüş biostan cd den baÅŸlat seçeneÄŸini seçmeme raÄŸmen cd ÖNYÃœKLEME baÅŸlayınca ÅŸu uyarıyı alıyorum 'WÄ°NDOWS AÅžAÄžIDAKÄ° DOSYA BOZUK OLduÄŸundan baÅŸlatılamadı C:\WÄ°NDOWS\SYSTEM32\CONFÄ°G\SYSTEM   Ã–ZGÃœN KUR DÄ°SKETÄ°NÄ° VEYE CD ROM KULLANIP ANA EKRANDA ' R 2 SEÇİN diyor

ve bir türlü cd den format atma işini beceremedim ( not evimde iki bilgisayar var belki yardımı olur diye yazıyorum)
Yazdı:  04 Nov 2007 18:16
Bu sorunu  aÅŸmak için denediÄŸim yöntemler aÅŸağıdadır

1. ram kontrolü başka ram taktım olmadı ram arızalı değil yani
2. f 8 tuşu yada f 5+ f 2 yani güvenli kipte başlatılmıyor
3.cd rom değiştirdim olmadı cd rom sağlam başka wp cd si denedim o da değil
4.bios pilini çıkarıp taktım ayarlarını tekrar yaptım olmadı
5.diğer bilgisayarımda a:sürücüsünda boş disket koyup sağtuş biçimlendir dedim sonra da başlangıç disketi oluşturdum
ve bu oluşturduğum başlangıç disketini format yapacağım pc ye taktım disketi okudu A: bu ekrandan ileri gitmedi klavyeden c. içine giremedim
6:aslında bu disketten başlatma işini tam bilmiyorum problemim disketten başlatarak çözüleceğine inanıyorum fakat beceremedim ACİLL YARDIM DA BULUNURMUSUNUZ OSMAN ABİ KAFAYI YİYCEM
Yazdı:  04 Nov 2007 18:28
Bios'tan boot baÅŸlangıcını  flopy seç.
Disketi yerleÅŸtir ve yeniden baÅŸlat.
Disket boot işlemi sonunda a> olarka yanıp sönmeye başlar. cd.. yazıp c> ye geçir.
format c: yazıp, yeniden formatla.
Sonra boot ayarını biostan cd olark seç ve kurulumu yeniden dene.

Ayrıca bazı anakartlar kurulum için Raid diskette isteyebilirler.
Yazdı:  04 Nov 2007 23:24
osman bey dediÄŸiniz yere kadar doÄŸru gelmiÅŸim demekki doÄŸru yoldayım biostan baÅŸlangıcı floppy seçtim ve save  yaptım ve yeniden baÅŸlattım iÅŸte bu aÅŸamada iki sorum var 
1. disketten başlıyor disketide okuyor doğru a: yazıyor buraya kadar problem yok burada c: ye geçip format c: yazcam ama klavyeden hiç bir tuş işlemiyor ctrl alt del dahil acaba klavyemin usb klavye oluşuyla alakası olabilirmi? ama bu klavyeyle bios ayarlarını yapmıştım
2.diğer xp kurulu pc imde oluşturduğum başlangıç disketiyle bahsettiğimiz olayın üstesinden gelebilirmiyiz birde 5 yada 6 disketten oluşan başlangıç disketlerinden bahsediliyor bu bahsedilen farklı bir olay galiba yardımlarınız için çok teşekkür ederim çok sağol bu sorumuda yanıtlarsan çok iyi olacak
Yazdı:  05 Nov 2007 00:03
1. sorumun cevabunı buldum evet a: konumundayken klavyeden komut yazamamın cevabı klavyenin usb klavye oluşuydu çünkü windowsu tamamen çökmüş ve cd den önyükleme bile başlatalımayan pc den bu usb klavyenin
çalışması beklenemezdi.
ÅŸimdide a: c sürüsüne c: bu ÅŸekilde geçecem ama bu seferde bu üstüste olan bu : noktalama iÅŸaretini yazamıyorum ÅŸuan bu yazıyıda aynı klavyeyle yazıyorum :  balın problem yok dos penceresinde acaba : noktalama iÅŸaretinim yazılışı baÅŸka türlümü

Bu yazdıklarım size saçma gelebilir ama benim gibi orta düzey yada daha acemiler için büyük problem bu konudaki soru ısrarımı olumlu ve anlayışla karşılayacağınıznı umarak çok teşekkür ederim saygılar OSMAN BEY
Yazdı:  05 Nov 2007 22:30   Son düzenlenme: osman
Usb klavyenin dos'ta çalışmaması normal. Windows sağlam olsada çalışmazdı.
: işareti için dos'ta shift ile Ş tuşuna falan bas. Tam hatırlamıyorum ama sanırım Türkçe karakterlerden birisiydi. Shift ile hepsini dene işte grin_1
Ana Sayfa