»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?
Beles.Org / Sosyal / Hikayeler / Cennet KomÅŸusu

Cennet KomÅŸusu:

Yazdı:  21 Mar 2006 18:48
Vaktiyle padişahlardan biri şehri dolaşmaya çıkmıştı.Tanınmamak için kıyafetlerini değiştirmiş,yanına da bir kölesini almıştı.Halkın kendi yönetimi hakkında neler düşündüğünü öğrenmek istemişti.
        Mevsim kış idi.SoÄŸuk,her yeri kasıp kavuruyordu.Yolu bir mescide düştü.İki yoksul bir köşede titreyerek oturuyordu.Gidecek baÅŸka yerleri yoktu.Onların ne konuÅŸtuklarını merak eden padiÅŸah yanlarına sokuldu.
        Fakirlerden ÅŸakacı olanı soÄŸuktan ÅŸikayet ediyordu.
       -Yarın cehenneme gittiÄŸimizde bizim padiÅŸahı oraya sokmayacağım!Cennetin duvarına yaklaÅŸtığını görürsem,pabucumu çıkarıp kafasına vuracağım.Öteki merakla sordu:
       -Onu niçin cennete sokmayacakmışsın?
       -Tabii sokmam.Biz burada soÄŸuktan donarken o sarayında keyif sürsün.Bizim halimizden haberdar olmasın.Sonra da kalkıp cennette bana komÅŸu olsun.Ben öyle komÅŸuyu istemem arkadaÅŸ,dedi.Gülüştüler.
     PadiÅŸah kölesine:
      -Bu mescidi ve adamları unutma!Dedi.
Saraya dönünce mescide adamlarını yolladı.İki fakiri alıp saraya getirdiler.
Zavallılar başımıza neler gelecek diye korkuyla bekleşirken onları dayalı döşeli bir odaya yerleştirdiler.
      -Burada yiyip,içip,yatacak,padiÅŸahımıza dua edeceksiniz.Cennette size komÅŸu olmasına karşı çıkmayacaksınız,dediler.
Padişah ne iyi kalpli imiş,değil mi? Peygamberimiz yoksula yardım edenleri şöyle övmüştür:”Bir mü’mini dünya dertlerinde kurtaranı,Allah,ahiret dertlerinden kurtarır.”
Yazdı:  15 Sep 2007 17:00
güzel paylaşım
Ana Sayfa