»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?

ACÄ°L YARDIM:

Yazdı:  23 Nov 2009 20:45
Ä°ÅŸlemci AMD Athlon 64 3800+
Ana Kart: DDR2 ASUS M2NPV-MX
Ekran Kartı: ASUS X1600 PRO
2x512 mb VT marka 667 mhz CL5 Ram

Rami yükseltmek için dün 2 gb Kingston 667 mhz Hyperx ram aldık.Kingston ve diğer 512'lik ramleri slotlara taktım bilgisayar açılmadı.Daha sonra 512'lik ramlerin birini çıkardım.Bilgisayar açıldığında aygıt yöneticisini kontrol ettim,herşey normal görünüyordu.2.5 gb ram olarak gözüküyordu.1-2 dakika sonra kendiliğinden reset attı.Sonra bütün ramleri çıkarıp sadece 2 gb lık Kingstonı taktım.Yaklaşık 5 dk kullandıktan sonra yine kendiliğinden reset attı.Daha sonra Kingston'ı çıkardım,daha önce üzerinde takılı olan ramleri aynı slotlarına taktım.Fakat yine reset problemi oldu.Hatta sonraki seferlerde açılış ekranında donmaya,hiç açılmamaya başladı.Sistemde Brontok virüsü olduğundan,yazılımsam bir problem olabileceğini düşünerekten format atmak istedim.Bios ayarlarında memory kısmına girdim,ram ayarı auto ayarlanmıştı onu 667 mhz yaptım(max. 800 mhz var sanırım anakart max 800 mhz destekliyor.)Tüm harddiskteki verileri sildim ve xp yüklemeye başladım.Herşey normal gidiyordu.Windows yükleniyor,kurulumun tamamlanmasına 39 dakika kaldı,işte heyecan verici yeni bir görünüm vs vs ekranına geldi.Bir süre yükleme yaptıktan sonra aniden önüme mavi ekran geldi.Ekranda yazan uyarılar şu şekilde:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage
to your computer.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your
computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in
the stop message, disable the driver or check with the manufacturer for
driver updates. Try changing video adapters.

Check with your hardware vendor for any BIOS updates. Disable BIOS memory
options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove
or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced
Startup options, and then select Safe Mode.

Technical information:

*** STOP: 0x000000D1 (0xC00000150, 0x00000002, 0x00000000, 0xF6AC3176)

*** NVENETFD.SYS-Address F6AC3176 base at F6AC0000,Datestamp 444063CE

Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100
Physical memory dump complete.
Contact your system admin or technical support group for further assistance.

Bu arada şunu da belirtmeliyim;pc bazen ekran kartını tanımıyor ve bilgisayar açılmıyor.2 yıl önce bu bilgisayarı toplarken ram konusunda çok sıkıntı yaşamıştık,3-4 kez ram,1 defa da ekran kartı ve anakart değişti.Hatta ilk önce tek 1 gb ram almıştık,reset problemi yüzünden 2 tane 512 ram takıldı.
Yazdı:  25 Nov 2009 11:27
Bence farklı bir ekran kartı ile dene. ATI'nin grafik kartları bu tip sorunlara yol açabiliyor.
Yazdı:  25 Nov 2009 13:11
Sonunda işletim sistemini kurdum.Bilgisayar eski ramleri ile sorunsuz çalışıyor.Fakat yeni aldığımız Kingston rami tek veya diğer 2 ram ile birlikte taktığımızda msn/internet kullanılabiliyor,oyun oynamak istediğimizde bilgisayar reset atıyor.Rami aldığımız yere iade ettik,arızalı olup olmadığına bakılacak.İşin kötüsü eğer arızalı değil ise,bizim anakartımıza uymayan bu rami başka bir ram ile değiştiremeyeceklerini söylüyolar.Anlayamadığım hepsi 667 mhz,DDR2,CL5 sadece bir tanesi 2 gb'lık tek modül diğerleri 512 mb.Nasıl böyle bir uyuşmazlık olabiliyor?
Yazdı:  26 Nov 2009 12:06
Elektronik dünyasında eski kaliteyi bulmak artık imkansız hale geldi.
Ana Sayfa