»Kullanıcı: »Åžifre: Beni hatırla?
Beles.Org / Teknoloji / Ä°ÅŸletim Sistemleri ve Donanımlar / Sanırım HDD bad sector sorunu

Sanırım HDD bad sector sorunu:

Yazdı:  05 Sep 2009 22:48
arkadaşlar olayı kısaca anlatıyım.
notebookda zaten aşırı ısınma(soğutucu fansız çalışamama)
kilitlnme yavaş çalışma durumları vardı. Ama buna rağmen ben notebookumu seviyorum.
Ancak 2 saat çalışma süresinden sonra notebook kendikendine ekranını kapattı ancak ışıklarını kapatmadı. Bekledim ne ekran geldi nede laptop kapandı. Kapatma tuşuyla kapattım. Ancak yine öyle pc sürücüleri denetliyor. Cdrom tmm hdd ye geçiyor pc kilitleniyor. Hala ışıkları var ama ekran yok. Hdd ışığı sürekli yanıyor. Belirli bir süre sonra oda sönüyor ve hiç bir ses glmiyor. Neyse ben bir kaç kez aç kapa yaptım pc açıldı hoşgldiniz dedi. Tam verilerimi yedekleyim dedim flasha bir dosya yükledi snra mavi ekran hatası geldi. Bir daha aç kapa a kapa hoşgeldiniz diyor masaüstü görünüyor ve kilitleniyor ekran var ama hiç bir işlem yapılmıyor. Güvenlik kipde de denedim herşeilde kilitleniyor. Şimdi cd den format atmaya çalıştım format başlıyo en fazla %3 de kalıyor pc yine kilitleniyor.
Arkadaşlar sizce hdd yi kurtarabilirmiyim. Low leveli de yapamam pc herseferinde kilitleniyor. Bana bir çare en azından verileri yedekleyim ondanda vazgeçtim 2 ay pc mi kullanıyım şuan çok ihtiyacım var bu pcye sad
Yazdı:  06 Sep 2009 17:09
Sorunun sadece sabit disk kaynaklı değildir.
Anakartında da aşırı ısınma sonucu bazı parçalar zarar görmüş olabilir.
Ana Sayfa