Kayıtlı kullanıcı Offline
|
Yazılar: 84
Katılım tarihi: Oct 2006
|
Osman dostum selamlar.Bir yakınıma bilgisayar topluyoruz.Parçalar hakkında senin tavsiyelerini almak istedim.
1)Ram olarak Kingston düşünüyoruz,eminim ki sen de Kingston tavsiye edersin.Kingston Hyperx ramlerin diğer ramlerden ne farkı var?Örneğin 2 gb ddr 2 800 mhz Kingston 28 $ iken aynı özelliklere sahip Hyperx 37 $.Alacağımız ram 800 yerine 1066 mhz olursa gözle görülür bir performans farkı olur mu?Senin ram tercihin hangisi olurdu?
2)İşlemci olarak amd athlon II x2 am3 2.8 ghz,2.9ghz,3.0ghz 2mb cache işlemciden birini düşünüyorum.Sen hangisini tavsiye edersin?Yada bütçeyi biraz daha arttırıp phenom mu almalıyız?(Phenom II X2 550 Black Edition AM3 3.1GHz 7MB Cache)
3)Bize hangi sabit diski tavsiye edersin?250 gb yada 320 düşünüyoruz.Seagate mi yoksa Samsung mu?
4)Bize önerebileceğin bir anakart modeli var mı?Ben daha önce Asus kullanmıştım ve problem yaşadım.
5)Bilgisayar genelde internet amaçlı kullanılacak,oyun oynanmayacak.128 bit ile 256 bitlik ekran kartları arasında baya bir fiyat farkı var.Fakat axle gibi markaların uygun fiyata daha iyi özelliklerde ekran kartları var.Bu marka ekran kartlarını daha önce kullandığın yada gözlemlediğin oldu mu?Daha düşük özelliklerde tanınan bir marka ekran kartı mı yoksa daha iyi özelliklerde tanınmamış marka bir ekran kartını mı tercih etmeliyiz?
Biraz fazla konuştum ama yardımcı olursan çok sevinirim Hayırlı Ramazanlar dilerim...
|