Selam Osman Bey.
Bie önceki sorumu es geçelim burda tam ayrıntısıyla anlattım.
Öncelikle donanım bilgilerimi vermek istiyorum:Anakart:Asus P5RD1-VM, Ekran kartı:256 mb GIGABİTE, 80GB sata hdd, inter pent 4 işlemci, 1gb ram, samsung superwritemaster dvdrw…
Bunları 4 sene önce aldım. Kullanımı bi harikaydı.Eskidi diye sorun yokken Seagate 160gb ide hdd ile değiştirdim. Başka pc ci evine götürüp yaptım dedi.Oysa bütün sorunlar Seagate ide hdd yi kullanmamla başladı.
Sorun1: Dvd rw artık kopyalaymaz duruma geldi.Cd romunun kopyalayamıyor uyarısı alıyorum.Normalde dvd rom gibi oldu dvd rw.
Sorun 2:Herhangi bir belgeye mause la sağ tıklayıp gönderi seçtiğimde çıkan seçenekler şunlar:Belgelerim, Masaüstü(kısayol oluştur), Posta alıcısı, sıkıştırılmış klasör ve A:disket.
Yani anlayacağın E: sürücüsü yok.A:disket in tüm baglantılarını silmeme rağmen hala biosta ve gönderde A:disket hala var……..
Sorun3: Seagate ide hdd yi kullanmaya başladığımdan beri, Bios sıfırlanıyor.Şu şekilde:kapatıp fişi çekmeden açtığımda bios aynı.Ama kapatıp, fişi çekip tekrar açtığımda:
-Cmos checksum bad.cmos date/time not set
-Press F1 to run set up
-Press F2 to load default values and continue …..Tercümesini etmiyorum.Bildiğine adım gibi eminim.
Yani benden sürekli/her açılışta Bios ayarlamamı istiyor.
Sorun 4:Xp format cd sini takıp resete bastığımızda ‘’Cd’den önyükleme için bir tuşa basın’’ diyor.Ama bu Seagate ide HDD yi kullanmaya başladığımdan beri bu yok.Yani format atamıyorum.
Sorun dvd rw de dedim.Gittim birkaç yerde denedim dvd writerımı ama sorun yok.Demek sorun dvdrw de değilmiş..
Az önce eski Samsung 80GB Sata Hdd yi taktım bu sefer sabit diskinizde hata var diyor.Formatada izin vermiyor, pc nin açılmasınada.Sürekli mavi bir ekran çıkıyo ve Windows tehlikeye karşı önlem aldı, eğer ilk defa bu ekranla karşılaşıyorsanız, reset atıp, tekrar açmayı deneyin vb …sabit diskinizi virüs kontrolünden geçirin….Aç kapa sürekli bu durum oluyo artık.
Bios güncellemesi yaptık.2005 te almıştım pc yi.Şimdiki bios versiyonu 2006nın.Bios pilinide değiştirdim.
Etrafımda pc teknisyeni diye gezinen bi halt bilmez bir sürü kişi var.
Bana yardımcı olmanı rica ederim. Olamazsan da canın sağolsun.
Vesselam
|